Tabara cu bicicleta la bisericile fortificate din Transilvania – “Istorie pe doua roti”.

Rezervare locuri

Tabara cu bicicleta la bisericile fortificate din Transilvania

Perioada: 23-29 iulie 2018
Varsta: 9-18 ani
Argument: Viscri, Rupea, Darjiu, Archita, Daia, Mesendorf, Crit, Saschiz, Apold, Sighisoara, Carta…sunt sate si biserici fortificate demne de legenda ce asteapta sa le descoperim. Am umblat aceste locuri de legenda pe bicicleta  si am ramas incarcati de frumusetea satelor transilvanene. Aici  si-au adus aportul pe langa populatia locala, la cea ce inseamna Transilvania astazi si  secuii, sasii, cavalerii teutoni,  ce au stat in calea invaziilor cumane ale acelor vremuri.  Ei se deplasau pe caii, iar noi asemeni lor, vom merge sa vedem aceste locuri pe caii zilelor noastre cu 2 roti. Traseele sunt atent alese prin paduri  si peste dealuri  in asa fel  sa nu folosim drumurile asfaltate, pentru a ne deplasa sigur si sa avem atmosfera potrivita pentru  a desira firul de poveste inceput cu mai bine  de 800 de ani in urma. Anul acesta vom avea prima parte de poveste, in care exploram cu ajutorul bicicletelor satele Transilvanene din zona de est catre vest, urmand sa parcurgem in anul urmator povestea  de tabara cu bicicleta si a bisericilor fortificate ramase nedescoperite.

Tematica si obiective:
Turele de bicicleta sunt organizate avand ca reper bisericile fortificate: Viscri, Rupea, Darjiu,  Archita, Daia, Mesendorf, Crit, Saschiz, Apold, Sighisoara, Carta. Vom strabate pe bicicleta potecile si drumuri forestiere astfel incat sa ajungem de la o biserica fortificata la alta.  Vizitam incinta bisericilor mentionate si vom afla istoria fiecarei fortificatii in parte. Vom descoperi cultura satele din Transilvania si oamenii acestor locuri. Un fotograf  ne va insoti pe parcursul calatoriei si ne va impartasi din tainele fotografiei.

Observatii:

•Copiii pot veni cu bicicletele lor sau vor inchiria
•Seara speciala cu foc de tabara
•Vom avea microbuze care ne vor ajuta pentru deplasarea in zona mentionata mai sus si cu care ne vom deplasa de la pensiune catre zona de explorat in fiecare zi.
•Participantii vor fi impartiti in grupe in functie de pregatirea si capacitatea lor de efort.
•Parintii vor putea intra in posesia fotografiilor dupa tabara, prin transfer online;

Pret: 1590 lei
Inscrierea se face trimitand un e-mail la outdoor@himalayaadventure.ro specificand :
•Denumirea taberei si perioada de desfasurare
•Numele complet al copilului
•Data lui de nastere
•Telefoanele de contact ale parintilor
•Informatii speciale despre copil – daca a mai facut sport sau nu, daca a mai participat la alte tabere
•Informatii medicale – daca copilul are afectiuni, alergii, urmeaza un tratament sau a avut accidentari recente, etc

* Activitatile pot fi modificate/schimbate de catre organizatori in functie de capacitatea/dorinta grupului de a participa.

Informatii la tel: 0722619099 _Ovidiu Iancu

Rezervare locuri

Alte articole cu subiectul: , , ,

Alte articole din sectiunea: Tabere de vara

Urmariti-ne pe Facebook Urmariti-ne pe Google+