Tabara ski Solden

Rezervare locuri

Perioada: 17-23 decembrie 2011

Destinatie: Solden , Austria

Transport: Cu avionul, Bucuresti Otopeni– Munchen si inapoi

Cazarea
Cazarea se face in Längenfeld, Austria , skibuss-ul se afla la 3 minute de mers pe jos de locatie. Cu skibuss-ul putem ajunge in Solden la gondola care urca pe ghetar in 15 minute. Transportul de poate face si cu microbuzul nostru care ne sta la dispozitie toata saptamana,.

Masa
Micul dejun va fi un bogat bufet suedez, luam un pranz consistent la ora 16:30 cand ne venim de la schi si cina la aprox ora 20:30.

Marime grup: 14 participanti +2 instructori de schi + 1 bucatar

Nivel schi solicitat: mediu sau avansat (dorim ca participantii sa poata cobori o partie deficultate medie –albastra sau rosie )

Fun
Solden e renumit pentru SPA-ul care se afla la 4 km de locul unde suntem cazati (5 min cu microbuzul) .
Intrarea costa intre 18 si 40 euro (in functie de optiunile dorite).  Info aici: http://www.aqua-dome.at/

Instructorii sunt atestati international ISIA, cu experienta de peste 10 ani in monitorit, cu vast background in domeniul schiului .

Pret: 950 euro
– transportul cu avionul
– 7 nopti cazare la Haus Anna
– 6 zile skipass pe domeniul Solden
– 3 mese/zi
– Transfer aeroport Munchen- locatie si inapoi
– Instructori schi all day long
– Asistenta si supraveghere permanenta

HIMALAYA ADVENTURE
Email: outdoor@himalayaadventure.ro
Site: www.himalayaadventure.ro
Tel:0722619099(Ovidiu Iancu)

Ce povesteste Ioana Drogeanu , participanta la tabara de la Solden:

Vineri, 16 dec.2011
Plecarea…
Sosirea…
Neatza! Dupa un bucată an de MARI- nu,de fapt- URIAŞE aşteptări pentru o altă tabără clasică HA, (nu de la” Hanu”Ancutei’-faimoasa opera ce apartine genului epic, naratiunea in rama.…,ci de la la faimoasa echipa de soc Himalaya Adventure).
Plecăm să schiem la Solden, Austria.
In aeroport- singura persoana bine cunoscută de ceva ani buni- Petrică (A.P).-care este intampinat de mama cu prescriptii medicale pentru degetul meu mic de la mana dreapta= fracturat de doua ori la baschet. Azi dimineata am scos ghipsul!!
Apoi, dupa conversatii pe F.B. cu Ami am reusit s-o cunosc si live in 3D.Totul e bine si frumos pana la alarma de plecare- prima a fost falsă-.a doua reusită. Chiar plecam!!
În avion Petrică m-a trezit din somnul dulce-singura dată cand am adormit intr-un vehicul aerian- pentru a-mi spune ca temperatura aproximativă este de-75 grade C si suntem mai sus de varful Everest!? Sfinte Sisoie!
Zoinx! E doua noaptea,16 dec.2011 si ne aflăm in Huben,Haus Anna, Austria si peste opt zile vor fi cadouri sub bradutul nostru. Zăpada scarţâia sub bocancii mei in drum spre camera din corpul 1,top2,unde voi sta cu Alexandra-vine maine!- şi Ami.
E 2:30 noaptea,mi-e somn,DOOORM.
P.S. Am o criză de râs de aproximativ 10 minute…ştie Alexandra…din alte vacanţe.

Sâmbătă,17 dec.2011-a doua zi-
Ski, SKI, Ski,SKI,= cât am aşteptat!!!
Încep prin a vă spune că mor de somn şi nerăbdare de a schia.Bun început!
Hei,intârzii la masă,grăbeşte-te Ami si cât am putut noi de rapid am ajuns la MULT AŞTEPTATA MASĂ DE DIMINEAŢĂ ce conţinea:
Multe felii şuncă,brânză, caşcaval, brânză şi crenvurşti,ceeeai = o masă foarte consistentă pe care o vom numi de acum înainte-MAX MASA-.
Am plecat în sfârşit la schi, am luat ski-pass-uri şi viteză…
Am schiuri noi –iuuuupi!,viteză mare pe pârtie-10-20 km/h ,aşa de încălzire.După trei ture zdravene,am mers cu Petrică să luăm combustibil= “FAIMOSUL ŞTRUDEL CU CREMĂ DE VANILIE”.Deliciooos, vanilat, acrişor,…ceva nemaiântâlnit, vă jur!
Am mai făcut câteva ture de vis şi din păcate a trebuit să plecăm,pentru că se făcuse târziu….
A venit Alexandra, acum suntem trupa de DIVE+un bonus =Ami,după cum spune Petrică.Aşa că “divele” pleacă acum pe seară în altfel de acţiune= somn, deci NOAPTE BUNĂ!

Duminică, 18 dec.- a treia zi-
“Punctaţi!”…
Neatzaaa! – aceasta fiind trezirea brutală oferită de Marian la ora aproximativă de 8:29.După lungi încercări de a ne ridica am ajuns la hotărârea de a ne trage hainele pe sub plapumă- oare ce e in mintea noastră?!..A rezultat sosirea noastră la breakfast la 9:15 în loc de 9:00. Ceva timp a mai trecut şi pentru că nu reuşeam să găsim clăparii cei noi ai Alexandrei,- noroc cu Ovidiu,i-a găsit.
Am băgat TURBO până la staţie şi am prins bus-ul ,desigur cu respiraţia tăiată.
Azi la ski am învăţat again: PUNCTAREA! Apoi,lucrurile au luat-o razna ..şi am început să schiem cu reacţie. Am ajuns –din nou- in TELESCAUNUL BLESTEMAT (din care a căzut A. L. anul trecut…).Când am văzut telescaunul s-a produs la prima tură “ură la prima vedere”. La coborâre am început să dau din beţe cât de tare am putut,împingându-i pe Ovidiu si Ali în timp ce ei se rostogoleau de râs în zăpadă.După o zi de vis,am lăsat schiurile la Intersport (să nu la mai cărăm cu noi) şi am plecat la cabană. Pe drum am alunecat în zăpada de 0,50m ,RĂMÂNÂND ACOLO ( ceva mai mult timp) Şi-am admirat peisajul…
Stăteam întinsă când urletele lui Petrică şi ale Irinei m-au readus la realitate! Petrescu urla că stau întinsă cu pantalonii de ski pe mine= LUCRU ILEGAL!!!.
Bineînţeles că Ovidiu a auzit tot balamucul şi au urmat primele “100 GENO”-(durerooase) pentru că Mr. Petrix a dat cu spray de wc la noi în cameră (tot noi ajungând vinovate- nu mă întrea cum!?…)
La masă am aflat că drăguţa de Irina şi-a scris numele pe unul dintre “ tronurile” cabanei, pentru a se şti mereu că este proprietatea ei…Tot Ovidiu a frecat scaunul!..
Seara, pe la 22:00 fetelor li s-a făcut foame,aşa că m-au târât la bucătărie pentru a obţine mâncare, eu ajungând să mănânc cel mai mult.
MOOOR DE SOOOOMN!

Luni,19.dec.- a patra zi-
BEST DAY- SKI-
Programul obişnuit de dimineaţă l-aţi prins déjà! La ora 10:00 sharp –LA PÂRTIE!
Am făcut clasicele exerciţii de tehnică ce presupuneau:
1.punctare în doi timpi,
2.coborâre în directă- rezultă viraj pe canturi muuult aplecat (unde, desigur,am fost as)
Ura! Incredibil!!! Am fost pe PÂRTIA NEAGRĂ, unde în acest an a început Campionatul Mondial- masculine. A fost de vis! Am rupt pârtia în 9- (atâţia suntem în grupă).Am stat în spatele lui ovidiu şi am făcut nişte scheme “a la Ovi”.
După tură –eu şi Dana strigam ceva de genul-Ovidiu,Ovidiu, iubim schiul..încă o tură te rugăm! Şi astfel,am plutit printer nori-LA PROPRIU!
Am ajuns din nou în “telescaunul blestemat”.În fine,am ajuns la cabană şi am mers cu Ovidiu la un super-marche,de unde am luat muuulte (cam 10) bax-uri cu apă cu gust. Yaaamy!!
Seara,eu cu Alexandra am început să cântăm (ca două bucăţi afoane la pachet)-karaoke în stilul nostru. A rezultat sosirea urgentă a lui Ovidiu şi ameninţarea cu 250 GENO…se lăsă tăcere. Oare pentru că era 12 noaptea?!

Marţi, 20 dec. –a cincea zi-
AQUA DOME
Dimineaţa asta= MAX DEZASTRU!!!
Ne-am trezit toate trei cu gâtul praf şi pulbere, plin de durere,…etc…A durat o jumătate de oră până ne-am ridicat din pat (asta a fost o mare realizare!).Când am văzut cât e ceasul am tras pantalonii termici pe noi şi am alergat la masă,.. pe drum întâlnindu-ne cu Mr. Petrix care halise déjà şi tocmai se întorcea cu mâncare “la giozdan” spunând:” S-ar putea să nu mergem azi la ski!?” Am alergat la masă unde ne întâmpină Ovidiu liniştit şi calm ca întotdeauna,spunând:”Mâncaţi liniştite că azi mergem cu microbuzul… .Pe drum am aflat că mergem la shopping în Solden,după ski.
La ski a fost o.k. N-am prea avut vizibilitate bună azi,dar tot îl vedeam pe Ovidiu când mai lua câte un mic hop,iar eu îl ocoleam, desigur…!
O zi grozavă din nou! Nu m-aş putea pierde pe aici puţin-cât ţine sezonul de ski!?…
După ski,aşa- zisul shopping a durat 30 min. şi mi-am luat 2xpungi jeleuri,iar pe Alexandra o apucase pofta de Red Bull (.bine că i-a trecut!..)
MERGEM LA AQUA DOME!!!
Puteau merge toţi de la 12 ani în sus, dar în final am fost doar:eu, Ami, Petrică, Maria,Adi, Iohanna, Andreea şi desigur,Ovidiu.
Am făcut “ieşiri”rapide afară,amintindu-ne de Eugen cum se aşezase el de capul lui la -20 grade C.PE ZĂPADĂ ,PE SPATE, LÂNGă PISCINĂ!…Doamne!..
M-a luat Petrescu şi m-a aruncat cât colo în apă şi un domn i-a spus că aceea este o piscină pentru relaxare (unde oamenii vin SA SE RELAXEZE!?…).Ami a uitat să ia şamponul,aşa că am Împrumutat (fetelor, vă amintiţi?!…)
În maşină ,Petrică a luat-o razna aşa că l-am aranjat:i-am spus Jonas Brothers.
Pozele de pe pârtie sunt: BESTIALE,BETON,CIMENT, MARFĂ. (Doamne, m-a luat nebunia complet!…)
Soooooooomn!

Miercuri, 21 dec.-a şasea zi-
A LITLLE BIT OF DISASTER
Ski= ceaţă peste tot + vizibilitate 0,perioadă1+ hopuri +puţină gheaţă +frig+ bolovani de zăpadă= ((…o.k.,exagerez puţin,..doar puţin…tot vreau să schiez la nesfârşit!
Noi am dârdâit,mai ales la tălpi,în special Alexandra…trebuie să ne luăm clăpari cu “incălzitor”. Pe când ceilalţi au făcut pauză ,eu,Andreea şi Ovidiu am făcut slalom-în zăpada care ne ajungea până la genunchi.Întâi ca melcul,apoi ceva mai rapid –ca ţestoasa.
Am mâncat zdravăn şi am tulit-o la Aqua Dome,unde petrică a început s-o chinuie pe biata Maria,iar Ovidiu i-a spus aşa: “Măi Petrescule fii şi tu mai elegant, în zilele astea duci şi tu fetele la restaurant,te îmbraci în costum, le pui lumânări pe masă şi le dai flori,NU le zgudui!…”
Pe pârtie,Maria a început să strige la Ionuţ că cică schiază prea repede, s-au liniştit în cele din urmă.
Seara,am dat concert şi au venit şi Adi + Ovidiu dar nu să ne asculte ci să ne mai dea 100 GENO, as usual, aşa că nu a fost cine ştie ce concert…mutriţă tristă?!
Era cam târziu… Noapte bună!

Joi,22 dec.- a şaptea zi-
I WON!
M-am trezit şi când m-am dat jos din pat, ce văd?! Un munte de şerveţele în care mi-am tot suflat nasul. Ordineeee!
Suntem din nou pe pârtie,unde bătea un vânt teribil+ zăpadă din toate părţile, înconjurându-ne. Am schiat în zăpada până la genunchi, iar ovidiu ne-a învăţat ceva tehnici după ce a văzut căzătura mea ca o BOMBĂ . Eram într-un nor de zăpadă.
A fost Epic Fail la prima vedere.
Ajungem la cabană unde mâncăm ca disperaţii (cu toate că am mâncat pe rupte pe pârtie),mai cântăm un karaoke şi apoi, …PREMIEREA! Ioana Drogeanu= locul I si cupa taberei + medalia de aur la grupa mea. Uraaaaa! I am the champion!
Seara am cumparat mâncare de 49,98 euro,pe care am îndesat-o în noi.A m jucat MAFIA şi pe la 2:30 am mers să facem bagajele. Ne-am gândit toate să mai sărbătorim puţin cu băieţii,ne-am dus pâş-pâş şi,şi, şi…DORMEAU ca bebeii!
În timp ce fetele citesc bancuri,eu adooorm.

Vineri,23 dec.-a opta zi-
Adio, Hubben
Adio, Solden
350,350,…350,..350…ce reprezintă? Nu v-ati prins? Totalul genoflexiunilor….
Ne-am trezit,a urmat ritualul de zi cu zi şi am tulit-o cu bagajele la maşină ,c7nd Ovidiu strigă:” Camera fetelor +băieţilor mari – la mine! Aţi lăsat gunoaie –(microscopice= după părerea mea!), aşa că 50 geno de final! În total, în această minunată, de vis, fenomenală tabără de ski Solden, Austria am executat 350 genoflexiuni pentru:
100 –sprayul băieţilor
100- râsul meu la 1:00 noaptea
100 – karaoke la 12:00 noaptea
50 – gunoi microscopic
Muuuuultă rezistenţă.
Drumul a continuat: eu am dormit pe cinci locuri în autocar,ne-am teleportat la aeroport şi i-am găsit şi pe ceilalţi la terminalul1. L-am luat pe Mr. Petrică şi am plecat într-o plimbare prin micul Mall de Crăciun . Am stat 15 min. la coadă la Mc. Pentru că eram înfometate şi apoi ne-am plimbat pe la căsuţele cu dulciuri din jur.
După un drum luuung (pentru persoanele din jurul meu- din cauza râsului meu…)
Am luat paşaportul înapoi- îmi trebuie pentru Nassfeld…-,am salutat cu muuuult drag şi muuuult door pe toată lumea din tabără. Rămas bun, tabără! Şi
MULŢUMESC MULT, MULT OVIDIU, ŞI TOATĂ ECHIPA H.A.!!

Ioana Drogeanu- best days of Solden 2011
P.S. See you soon!

Rezervare locuri

Alte articole din sectiunea: Tabere de ski si snowboard

Urmariti-ne pe Facebook Urmariti-ne pe Google+